Krachttraining


Krachttraining uitproberen ?

Als je wilt beginnen met fitnessen, dan denk je als eerst aan spiermassa, hoe wordt ik groter en sterker. Wij hebben op een rijtje voor je neer gezet wat krachttraining precies is en wat de voordelen ervan zijn

Wat is krachttraining ?
Bij krachttraining is het de bedoeling om de kracht en spiermassa te vergroten en te verbeteren door zware oefeningen uit te voeren. Krachttraining bestaat uit veel verschillende oefeningen, je kunt het namelijk met gewichten of met stangen oefenen. Het is net wat je fijner vindt. Je kan het ook allebei doen.

De voordelen van krachttraining
De voordelen van krachttraining is dat het je botten en spiermassa beschermt, want na je puberteit verlies je ongeveer 1% kan je spierkracht en botten per jaar. Met krachttraining kun je dat voorkomen. Daarnaast maakt krachttraining je sterker en fitter, je ontwikkelt een betere balans en je verhoogt je energie en je humeur!

Supplementen
Wil je sneller en meer spiermassa kweken, dan kan het door bijvoorbeeld door supplementen. Je hebt veel bedrijven  die verschillende supplementen verkopen met verschillende werkingen. Als je een supplement gaat kopen, kijk dan eerst wat het beste voor je is en vraag het eventueel na bij mensen die het ook gebruiken of vraag het na bij bedrijven of websites.