Padel

Wat is een padel racket?

Tegenwoordig word je verbaasd met hoeveel padel racket merken er bestaan. En elke merk gebruikt een andere materialen en technieken en ook hebben ze zeker verschillende prijzen. Daarom moet je nooit alleen je keuze gaat maken, omdat het is geen goed idee om het op het uiterlijk te baseren.

Padel racket

Een goed racket

Type: Om een goede keus te maken moet je de juiste type kiezen die random van de buitenkant is. Dit zorgt voor stevigheid en weerstand.

De meeste fabrikanten gebruiken dezelfde stoffen zoals glasvezel en carbon voor het gebruikelijke profieldoorsnede van 38 mm.

Invloed: Op de plek waar de bal raakt is heel belangrijk. Omdat een padelracket uit een EVA rubber bestaat en veel verschillende materialen.

Zwaarte: Ze hebben geen officiële gewicht bedacht voor een padel racket maar in het algemeen telt hoe lichter hoe makkelijker om mee te bewegen en wordt meestal gebruikt door de beginner.

Als je geen beginner bent dan kan je altijd de zwaardere gebruiken. Omdat deze heeft meer power, maar het nadeel hiervan dat dit de reactietijd van het net kan beïnvloeden.

Gewichtsbalans: Om de controle van een racket te winnen moet je de gebalanceerde racket halen, hiermee voorkom je pijn aan je pols.

Hardheid: Hoe zachter het racket is hoe meer controle je krijgt, maar ze geven je wel minder power. Het nadeel van de zachtere is dat je deze niet zolang kunt gebruiken.

Elk racket heeft zijn eigenschappen afhankelijk van een aantal factoren.

Wat de meeste mensen die ervaring hebben adviseren is om een racket met een goede verhouding van power en control te gebruiken.